Den 12. november er det lansering på Holocaust-senteret på Bygdøy. Du er hjertelig velkommen. Arrangementet varer fra 14:00 til 15:30.

Arrangementet skal også streames – du kan følge det her.

Høstens program på HL-senteret

Foredraget vil først gi en kort introduksjon til frontsøstrenes historie, samt hvordan denne gruppen er forstått tidligere. Boken viser til at det er noen hovedelementer som stadig er gjentatt når det gjelder disse kvinnene. De har ofte blitt fremstilt som politisk naive eller uinteresserte. Som nøytralt helsepersonell – og som ofre. Boken tar for seg kildene til disse oppfatningene og gjennomgår dem kritisk. I tillegg presenterer den et litt annet bilde av denne gruppen med kvinner, hvor mange måtte betale med livet for valget de tok – å tjenestegjøre i det nazifiserte, tyske Røde Kors.

Frontsøstrene tilhørte det tyskerne mente var en «germansk folkegruppe». De ble rekruttert inn i det samme systemet som de norske SS-frivillige frontkjemperne, og mange ble også utplassert på lasarett tilknyttet tyske SS-divisjoner eller SS-leirer, sykehus og konsentrasjonsleirer. Enkelte ble med så langt øst som til Kislovodsk i Kaukasus, og mange av dem fikk oppleve storkrigen på ekstremt nært hold. Flere ble drept – og nær sagt alle ble merket for livet. Hva var de med på som del av den tyske invasjonsstyrken i øst?

 


1 Comment

En WordPress-kommentator · 8. september 2017 06:44

Hei, dette er en kommentar.
For å starte med moderering, redigering og sletting av kommentarer, vennligst gå til Kommentar-skjermen i kontrollpanelet.
Kommentar-avatarer kommer fra Gravatar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *