Snø i Stalingrad

Den 21. oktober 1942 – nøyaktig 75 år siden i dag – fortsatte de desperate kampene om fabrikkområdene inne i Stalingrad. Store tap av soldater til tross, tyskerne presser seg fremover og får stadig mer kontroll over fabrikkområdet kjent som «Rød Oktober».

Tyske Luftwaffe-soldater i Stalingrad. Bildet er tatt 22. oktober 1942.

Dagen etter – den 22. oktober 1942 – kommer vinterens første snøfall i Stalingrad. Kulda begynner å feste grepet, og anelsen om at de må tilbringe nok en vinter i felten i det uendelige russland begynner å demre for tyske og norske pansergrenaderer – både i Stalingrad og i Kaukasus. I Kislovodsk har vinteren alt kommet – og kulda sprenger på i SS-lasarettet hvor frontsøstrene jobber.

Kjøp Himmlers valkyrjer her.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *